Краматорськ
Онлайн-запис

Лікування карієсу у дітей

Хвороба розвивається буквально на очах: ​​інфекція поширюється все глибше, починаються ускладнення у вигляді дитячого пульпіту і періодонтиту, ускладненого кістою зуба. Перші корінні зуби, які прорізуються в п’яти-, семирічному віці, також досить проблемні. Їх жувальні поверхні покриті глибокими щілинами на емалі (фісурами), бактерії в них відчувають себе дуже комфортно і дуже швидко розмножуються.

Як розвивається карієс у дітей?

Каріозні порожнини у дітей розвиваються безболісно, ​​так що якщо сильно болить молочний зуб, то, швидше за все, це означає, можна припустити пульпіт або періодонтит. Крім цього, якщо біль виникає, то дитина не завжди здатна пояснити своїм батькам, що саме його турбує. Не потрібно відкладати свій перший візит до стоматолога, адже стежити за розвитком зубів потрібно з самого раннього періоду. Дитячі зуби уражаються карієсом не рідше ніж дорослих, так як діти далеко не завжди якісно чистять зуби. Ігнорувати дитячий карієс ні в якому разі не можна, адже молочні зубки можуть хворіти не менше постійних.

Лікувати або видаляти молочні зуби, уражені карієсом?

Дитячі стоматологи намагаються не видаляти молочні зубки, а лікувати їх, оскільки рання втрата зубів в дитячому віці може стати причиною порушення прикусу в подальшому.

Перший візит до дитячого стоматолога

Дитячий стоматолог

З двох років, а при необхідності і раніше, дитину необхідно приводити 1 раз в 3 місяці на профілактичний огляд до дитячого лікаря. Перший візит важливий і не повинен жодним чином налякати дитину! Доктор огляне зубки і покаже, як правильно доглядати за порожниною рота, допоможе підібрати зубну щітку і дитячу зубну пасту (не завдасть шкоди при випадковому ковтанні). Поступово, приходячи на профілактичні огляди в стоматологічну клініку Dental Tech (Краматорськ), дитина звикає до лікаря, в стоматологічному кріслі, до інструментів. Надалі це допоможе дитині уникнути психологічних проблем, пов’язаних зі страхом перед лікуванням зубів.

Профілактика карієсу у маленьких дітей

Відразу після прорізування постійного зуба дуже важливо убезпечити його від поразки карієсом. Для цього в нашій клініці пропонується спеціальна програма з профілактики. Дитячий лікар індивідуально для вашої дитини підбирає і проводить методику профілактики. Ми пропонуємо найсучасніші та ефективні методики: «герметизація» фіссур, «сріблення», курс сучасної фтор-профілактики.

Інші статті по темі Всі статті

    Запишіться на прийом онлайн і отримайте 10% знижки на лікування карієсу або професійну гігієну порожнини рота
    Невірний формат телефону
    Обов'язкове поле

      Онлайн-запис Вкажіть ваші дані, наш фахівець зателефонує вам вже за 15 хвилин
      Обов'язкове поле
      Невірний формат телефону
      Дякую!
      Заявку відправлено
      Наш фахівець зв'яжеться з вам за вказаним номером найближчим часом