Краматорськ
Онлайн-запис

Кращі методики ортодонтичного лікування

На сьогоднішній день більше 80% людей мають потребу в ортодонтичному лікуванні, тобто, у виправленні прикусу або окремо стоячих зубів. Своєчасне звернення до лікаря може запобігти серйозним ускладненням і скоротити використання будь-якого апарату.

Звертаючись до нас, в клініку Dental Tech, для того щоб отримати повний обсяг інформації, необхідно провести ряд досліджень:

Слід виділити кілька апаратів які найбільш часто застосовуються:

Міобрейс (трейнер) це двучелюстна гумова капа, що дозволяє працювати в якості профілактики і безпосереднього лікування ортодонтичних патологій у дітей віком від 3 до 15 років. В першу чергу, вона дозволяє позбутися від шкідливих міофункціональних звичок, а також створює вплив слабких сил, щоб вирівняти зуби і розвинути щелепу. Її носіння займає 2-3 години в денний час і повне нічний. При відсутності дискомфорту відвідування лікаря для контролю раз в 3-4 місяці.

Знімні ортодонтичні апарати (пластинки) виготовляються індивідуально в технічної лабораторії, чітко відображають анатомічний рельєф неба і розташування зубів. Це дає перевагу більш комфортного і ефективного лікування. У більшості випадків, використовуються в змінному прикусі у віці від 6 до 12 років. За допомогою даних пластинок можливо звужувати і розширювати зубні дуги, переміщати і направляти зуби в правильне положення, корегувати співвідношення щелеп по відношенню один до одного. Вимагає постійного носіння і відповідного догляду. Успіх лікування багато в чому залежить від готовності батьків співпрацювати з лікарем-ортодонтом, так як відвідування повинно бути 1 раз в 2-3 тижні для контролю якості та коригування. Нерегулярне використання призводить до подовження терміну лікування і неякісного результату.

Мультібондінг-система (брекети) найбільш ефективна система лікування неправильного прикусу і викривлених зубів. Це незнімна техніка у вигляді своєрідних замків, які кріпляться на спеціальний фотополімерний клей, поєднуючи зуби між собою металевою дугою. Вона надає невеликий, проте безперервний тиск на викривлені зуби. Ця безперервність дає можливість зубу повернутися в правильне положення. В арсеналі лікаря-ортодонта існує безліч модифікацій брекет-систем, різними по ряду параметрів. Для виробництва брекетів компанії використовують найсучасніші технології, тим самим намагаючись зробити лікування більш комфортним і ефективним. Застосовується в підлітковому або в дорослому віці. Брекети потрібно встановлювати на здорові зуби. Перед цим необхідно провести професійну гігієну порожнини рота і пролікувати карієс.

План ортодонтичного лікування завжди передбачає наявність ретенційного періоду, під час якого досягається стабільна оклюзія. Для уникнення рецидиву, рекомендовані ретенційні апарати. Вони застосовуються в основному після використання мультібондінг-системи і їх носіння займає в два рази більше лікування. Але так так вони менш помітні і не доставляють дискомфорту, цей час проходить не помітно.

Інші статті по темі Всі статті

    Запишіться на прийом онлайн і отримайте 10% знижки на лікування карієсу або професійну гігієну порожнини рота
    Невірний формат телефону
    Обов'язкове поле

      Онлайн-запис Вкажіть ваші дані, наш фахівець зателефонує вам вже за 15 хвилин
      Обов'язкове поле
      Невірний формат телефону
      Дякую!
      Заявку відправлено
      Наш фахівець зв'яжеться з вам за вказаним номером найближчим часом