Краматорськ
Онлайн-запис

В якому віці можна ставити брекети дитині?

Активне зростання зубів у дітей починається зазвичай у віці до року. У трирічному віці малюк вже має 20 молочних зубів. Але, на жаль, як показує практика, в цьому віці батьки не завжди приділяють достатньо уваги правильного прикусу, тому проблема часто виявляється набагато пізніше.

Неправильний прикус стає не тільки естетичної проблемою, а й фактором, який впливає на роботу м’язово-суглобового каркаса черепа і ускладнює проведення якісної гігієни рота. Все це з часом може призвести до таких проблем як:

Тому на першу консультацію до ортодонта ми рекомендуємо привести дитину у віці 3-3,5 років.

Час для брекетів

До 10-12 років зуби, як і їх коріння, ще не зовсім зміцніли, тому навантаження від брекетів може бути для них шкідливе.

Так коли можна ставити брекети? Фахівці нашої клініки вважають оптимальним вік 12-13 років, тоді ортодонтичне лікування дасть максимальний ефект.

Всі постійні зуби до цього віку вже є, а процес формування щелепи триває, завдяки чому можна легко вдатися до корекції.

Ще один плюс установки брекет-систем в підлітковому періоді — менший час носіння. Як правило, проблема виправлення прикусу займає в цьому випадку близько 1,5 років. У той час як дорослим для повного вирішення проблеми знадобиться 2-3 роки.

Якщо ортодонтична проблема виявлена ​​раніше, дітям до 10 років можна встановлювати трейнери або пластини, які допоможуть підготувати зубної ряд до подальших дій.

Чи потрібні брекети дитині, можна точно визначити тільки після консультації ортодонта.

Які вибрати?

Брекети можуть бути металевими і естетичними (сапфірові, керамічні). Металеві — надійні і доступні за ціною. Завдяки витривалості і жорсткості металу вони допомагають досягти ефекту швидше.

Якщо підлітки комплексують з приводу неестетичного вигляду металевих систем, наші ортодонти запропонують естетичні види. Вони можуть бути практично непомітними.

Ще один варіант — лінгвіальні брекети, які встановлюють на внутрішню частину зуба. Вони будуть зовсім непомітними. Але такі системи трохи ускладнюють процес жування, і ціна на них істотно вище, ніж на металеві.

На прийомі ортодонт нашої клініки оцінить стан ротової порожнини, визначить тип прикусу, зробить 3D томограму і допоможе підібрати максимально відповідну для дитини брекет-систему. Подбайте про красиву усмішку дитини вчасно!

Інші статті по темі Всі статті

    Запишіться на прийом онлайн і отримайте 10% знижки на лікування карієсу або професійну гігієну порожнини рота
    Невірний формат телефону
    Обов'язкове поле

      Онлайн-запис Вкажіть ваші дані, наш фахівець зателефонує вам вже за 15 хвилин
      Обов'язкове поле
      Невірний формат телефону
      Дякую!
      Заявку відправлено
      Наш фахівець зв'яжеться з вам за вказаним номером найближчим часом