Краматорськ
Онлайн-запис

Як не боятися стоматолога: 5 простих порад

Для багатьох візит до стоматолога є справжнім стресом. І фахівцям нашої клініки нерідко доводилося чути пояснення: «не піду лікувати зуби, боюся стоматолога». Особливо часто ми чуємо це від тих, кому свого часу довелося пережити лікування без анестезії і тих, хто мав неприємний досвід спілкування з лікарем.

Такий страх призводить до того, що людина намагається до останнього відтягнути відвідування стоматолога, навіть при наявності гострого зубного болю. А в кріслі у нього може спостерігатися тахікардія, погане самопочуття, запаморочення і навіть непритомність. Все це — ознаки дентофобії.

Але, на щастя, сучасна стоматологія зробила крок далеко вперед, і всі маніпуляції в лікарському кріслі можна проводити без больових відчуттів. А ось для того, щоб позбутися від страху перед відвідуванням, потрібно, в першу чергу, зрозуміти, чого ж ви боїтеся насправді.

Адже в більшості випадків це не лікар або стоматологічні інструменти, а біль. А її появу можна легко попередити.

Як не боятися стоматолога? Ми знаємо відповідь на це питання.

Стоматолог — не ворог, а друг, який допоможе усунути наявну проблему. І це перше, що важливо пам’ятати і повторювати собі.

Далі ми зібрали для вас ще кілька корисних порад, які допоможуть позбутися від страху відвідування лікаря:

  1. Знайдіть контакт з лікарем. Поясніть вашу проблему і знайдіть фахівця, який без поспіху вислухає вас, розповість про можливі шляхи вирішення проблеми, анестезії, процесі реабілітації. Встановлення довірчого контакту зі стоматологом — важливий крок до того, щоб перестати переживати.
  2. Вибирайте клініку з приємною обстановкою. Лякаючий антураж однозначно не сприяє внутрішньому спокою. У нашій клініці вас приємно здивує аромат свіжозвареної кави, зустріне ввічливий і приємний персонал, а затишна атмосфера подарує позитивний настрій.
  3. Не поспішайте. Не варто планувати на один візит кілька процедур. Спочатку запишіться на консультацію, щоб оцінити масштаб проблеми і необхідної роботи. Переконайтеся в тому, що насильно ніхто примушувати до лікування вас не буде. А після успішного досвіду консультації закріпіть все записом на наступний прийом.
  4. Ознайомтеся докладно з сучасними способами знеболювання. Це можуть бути аплікації з знеболюючим, уколи, седація і навіть загальний наркоз.
  5. Домовтеся про стоп-знак. Цей простий прийом допоможе вам повідомити лікаря про момент, коли варто зробити невелику перерву. Це додасть впевненості в тому, що ви можете впливати на ситуацію.

Страх перед стоматологом існує за механізмом умовного рефлексу. І якщо він не має «підживлення», то слабшає, і з часом перестає існувати. Тому позбутися від нього цілком реально.

Інші статті по темі Всі статті

    Запишіться на прийом онлайн і отримайте 10% знижки на лікування карієсу або професійну гігієну порожнини рота
    Невірний формат телефону
    Обов'язкове поле

      Онлайн-запис Вкажіть ваші дані, наш фахівець зателефонує вам вже за 15 хвилин
      Обов'язкове поле
      Невірний формат телефону
      Дякую!
      Заявку відправлено
      Наш фахівець зв'яжеться з вам за вказаним номером найближчим часом