Краматорськ
Онлайн-запис

ᐉ Видалення зуба мудрості • Ціна в Краматорську

Удаление зубов мудрости
Замовити послугу

У процесі еволюції щелепи людини зменшилися приблизно на 12 см, тому восьмий зуб у ряду часто не міститься. Це призводить до порушення розміщення інших зубів, виникнення болючих відчуттів, виправлення прикусу та інших негативних наслідків. Саме тому операція з видалення зуба мудрості (вісімки) має величезну популярність.

«Вісімки» завдають багато клопоту — сильно болять під час прорізування, часто криво ростуть і накопичують велику кількість бактерій. Видалення зуба мудрості – це популярна практика у клініці Dental Tech.

Ціна видалення зубів мудрості

Стоматологічна клініка Dental Tech | Краматорськ ☎️(099) 770-19-91 надає комплексні послуги, у тому числі видалення зубів мудрості незалежно від складності. Ми виконуємо витягування зуби, що не прорізаються, і видаляємо вже сформовані вісімки. В Україні ціна видалення зуба мудрості становить від 2500 гривень.

Видалення зубів мудрості Вартість
➧ І ступеня складності 2500 грн
➧ ІІ ступеня складності 3500 грн
➧ ІІІ ступеня складності

(дистоповані, ретиновані)

5000 грн

Середня ціна по Україні залежатиме від регіону, медичного центру та інших факторів. Рекомендуємо уточнювати точну ціну у лікаря.

Не можна однозначно сказати, скільки коштує видалити зуб мудрості, адже ціна операції складається індивідуально. Фінальна вартість залежатиме від кількох факторів:

Попередня консультація хірурга до початку операції надається за ціною – 300 грн.

Для видалення зубів мудрості (із запаленням і нагноєнням, що не прорізаються або дистоповані) знадобиться значно більше сил і часу. Відповідно і ціна процедури буде вищою. Ми беремося за завдання будь-якої складності та гарантуємо мінімальний ризик ускладнень.

Етапи операції з видалення зубів мудрості

Закілька годин до процедури краще не їсти, дозволяється пити воду, сік та інші безалкогольні напої.

Техніка видалення складається з таких етапів:

  1. Для початку потрібно зробити томографію. 3D знімок допоможе визначити подальшу долю 8-го зуба, він показує його розташування та розміщення коріння.
  2. Знеболення. Хірургічне видалення третіх молярів виконується під місцевою анестезією. Десна обробляється знеболюючим пастою, щоб мінімізувати неприємні відчуття від уколу. Процедура починається через 5 хвилин, коли ясна оніміє. Боляче за подальших маніпуляцій не буде.
  3. Безпосереднє вилучення. Стоматолог захоплює вісімку спеціальними щипцями та витягає з лунки. За наявності дефектів може знадобитися розріз ясен.
  4. Зашивання. Місце екстракції зуба промивається дезінфікуючим розчином, краї слизової оболонки зшиваються.
  5. Консультація з догляду. Ми завжди надаємо детальну консультацію щодо подальшого догляду за місцем видалення. Призначаємо ліки для якнайшвидшого одужання.

Перед видаленням зуба протипоказано

Просте видалення зубів мудрості

Просте видалення 8 застосовується при нормальному положенні зуба, відсутність дефектів ротової порожнини. Верхні вісімки зазвичай видаляються простіше (триває до 20 хвилин) і менш болісно. Період відновлення відбувається значно легше, наслідки видалення мінімальні або відсутні.

У верхній щелепі зазвичай менш щільна кісткова тканина, корінь рівний, зуб росте нормально та менше кровоносних судин. Це спрощує проведення видалення, кровотеча значно менша.

Складне видалення зубів мудрості

Згідно з відгуками про складне видалення вісімок багато пацієнтів зі страхом згадують процедуру. Це пояснюється сильнішим болем під час процедури, сильною кровотечею та тривалим відновним періодом. У цьому випадку хірург виконує низку дій:

Використовується сильна анестезія, адже операція може тривати до 2-3 годин. Складне видалення зуба мудрості зазвичай застосовується для нижньої щелепи. Після операції може знадобитися перебування у стаціонарі 2-3 дні.

Особливо складно видаляти ретиновані або напівретиновані – частково прорізані з ясна зуби. Для виконання процедури використовується машина із професійними бурами та спеціальний інструментарій.

Видалення зубів мудрості: до і після

Удаление зубов мудрости: до

Удаление зубов мудрости до и после

Рекомендації після видалення зуба мудрості

Щоб ранова поверхня зажила швидше потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Не потрібно лізти язиком та сторонніми предметами в лунку.
  2. Протягом кількох годин не можна їсти, пити.
  3. Переживати їжу краще за здорову сторону щелепи.
  4. Протягом доби краще не чистити зуби і не полоскати ротову порожнину, щоб випадково не зняти захисну плівку з рани.
  5. Утриматися від відвідування сауни чи прийому ванни з гарячою водою.
  6. Не слід нагрівати щоку осторонь операції і їсти гарячу їжу — висока температура може стати причиною початку запалення.
  7. У перші 7 днів краще утриматись від будь-яких фізичних навантажень.

Через кілька днів потрібне відвідування стоматолога для отримання подальших призначень та перевірки стану лунки.

Показання для видалення зуба мудрості

 

Якщо турбує зуб мудрості, не терпіть біль та дискомфорт – звертайтеся до Dental Tech. Ми проведемо діагностику та визначимо: дати шанс вісімці або видалити її.

У яких випадках зуби мудрості можна зберегти

Зберегти 8-ку вдається рідко — у 75% потрібно їх видалення. Але не завжди вісімка приносить тільки біль і неприємні відчуття. Іноді є шанс зберегти 3-й моляр:

Можливість збереження вісімки визначається персонально після томографії.

Відео

Часті питання

Чи боляче видаляти зуби мудрості?

При простому видаленні біль практично не відчувається і з’являється тільки через 2-3 години після завершення процедури. Під час складного видалення біль з’являється одразу.

Як видалити зуб мудрості, якщо він не виріс?

Якщо вісім залишився в ясні і завдає дискомфорту видалення показано обов’язково. При цьому стоматолог робить розрізи в яснах, щоб дістатися кореня зуба.

Як видаляють зуб мудрості, що лежить?

Горизонтальне становище зуба мудрості вкрай небезпечне — він може зашкодити сусіднім сімкам. Його видалення набагато складніше: лікар січе частину ясна, вирізає кісткову тканину, щоб дістатися до кореня зуба.

Який зуб мудрості складніше видаляти?

Видалення нижнього зуба мудрості відбувається трохи складніше, ніж верхнього. Це обумовлено тим, що кісткова частина нижньої щелепи твердіша, коріння зуба звивистіше.

Як довго видаляють зуб мудрості?

В середньому операція триває від 3 до 20 хвилин. Але складне видалення вісімок (якщо лежить або не виріс) може тривати до 3 годин.

Скільки коштує видалити зуб мудрості в Україні?

Середня ціна видалення вісімки в Україні – від 1800 гривень. Вартість залежить від складності операції, регіону та клініки.

Замовити послугу
Інші послуги Всі послуги

    Запишіться на прийом онлайн і отримайте 10% знижки на лікування карієсу або професійну гігієну порожнини рота
    Невірний формат телефону
    Обов'язкове поле

      Онлайн-запис Вкажіть ваші дані, наш фахівець зателефонує вам вже за 15 хвилин
      Обов'язкове поле
      Невірний формат телефону
      Дякую!
      Заявку відправлено
      Наш фахівець зв'яжеться з вам за вказаним номером найближчим часом